WSL biedt jongeren meer kans

Om jongeren een betere kans te bieden op de krappe woningmarkt, heeft Woningstichting Leusden besloten de huurprijsgrens voor jongerenwoningen te verlagen. Met deze verlaging komen woningzoekenden tot en met 23 jaar in aanmerking voor meer sociale huurwoningen dan op dit moment het geval is.

Door de invoering van het nieuwe huurbeleid - volgens de regels van minister Blok - vielen de huurprijzen van de jongerenwoningen boven de huurtoeslaggrens voor jongeren van tot en met 23 jaar. Dit betekent dat zij het volle huurbedrag moeten betalen, wat vaak niet mogelijk is voor deze jonge doelgroep.

Woningstichting Leusden heeft daarom besloten de maximale huurprijs die we voor de jongerenwoningen mogen vragen te verlagen naar 70%. Hierdoor valt de huidige maandhuur bij aanbieding ook lager uit en kan deze specifieke doelgroep reageren op een ruimer aanbod jongerenwoningen en huurtoeslag aanvragen om de woning beter betaalbaar te maken.
De prijsverlaging gaat per direct in. Woningstichting Leusden publiceert op 10 juli de eerste woningen met de nieuwe huurprijsgrens. Wil je weten wat dit voor jou betekent? Bel of mail dan naar Woningstichting Leusden.
spacer